NL  FR 

HOME
AGENDA
REGLEMENT
INSCHRIJVEN
TUSSENSTAND
CONTACT


NEWS
RESULT WEDSTRIJD 3 + INSCHR. FINALE


Wedstrijdreglement
De Belgische Flipper Competitie (BFC) is een officiele IFPA league.
Er zijn 3 leagues in één jaar. De lente-league, de zomer-league en de winter-league. Eén league bestaat uit 3 kwalificatiewedstrijden en één finale.

Aan de BFC mag iedereen meedoen met een minimum leeftijd van 16 jaar. De speler mag zelf kiezen aan welke wedstrijden hij meedoet en aan welke niet. Dit geld niet voor de finales. Via onze nieuwsbrief ontvang je alle wedstrijd-info.
Per seizoen zijn er drie kwalificatiewedstrijden. Je schrijft je voor iedere wedstrijd apart in.

Een wedstrijddag bestaat steeds uit twee delen: éérst de kwalificatieronde en daarna de finalerondes. Tijdens de kwalificatieronde moet elke speler één spel spelen op zes verschillende flipperkasten. Deze zes kasten zijn voor alle spelers gelijk en worden door de wedstrijdleiding gekozen. Er wordt verwacht dat men met vier spelers op één kast flippert om zo lange wachttijden te voorkomen. De groepen mogen door de spelers onderling gekozen worden. Iedere speler ontvangt een scorekaart waarop hij zijn scores bijhoud. De andere spelers controleren deze score ook even. Een speler die opzettelijk een te hoge score noteert krijgt voor die kast 0 punten . Je moet dus in totaal zes scores noteren, van elke wedstrijdkast één score. Als de speler klaar is met flipperen moet hij zijn scorekaart afgeven aan de wedstrijdleiding. Deze zal dan de scores verwerken. De hoogste score per kast krijgt het aantal punten dat gelijk is aan het aantal deelnemers. De tweede krijgt één punt minder, de volgende opnieuw één punt minder enz... Bijvoorbeeld: Als er 20 deelnemers zijn, zal de hoogste score 20 punten krijgen. De tweede krijgt één punt minder, dus 19 punten, de derde 18 punten enz… Deze punten worden voor iedere kast toegekend, dus elke speler krijgt zes keer punten. Deze punten worden opgeteld per speler en zo krijgen we een eerste rangschikking (Subtotaal).

Nu worden aan alle spelers punten toegekend. De persoon met de hoogste score krijgt het hoogste aantal punten. Dit puntensysteem dient ervoor dat een winnaar altijd evenveel punten krijgt onafhankelijk van het aantal deelnemers. De hoogste score krijgt 20 punten, de tweede krijgt 19 punten, de derde krijgt 18 punten en vanaf de vierde score zakt het steeds met één punt. De twintigste speler krijgt één punt. Bij een ex aequo wordt er een shoot-out gespeeld.

De eerste acht spelers gaan door naar de finalerondes. Ook hier worden de finalekasten op voorhand gekozen door de wedstrijdleiding. Er wordt nu gespeeld op twee kasten met aan beide kasten vier spelers. De twee spelers met de hoogste scores van beide partijen gaan samen naar de finale. De twee spelers met de laagste score spelen ook nog een partij om uit te maken wie vijfde, zesde, zevende en achtste wordt. In de finale speelt men om de eerste, tweede, derde en vierde plaats.

Na drie wedstrijden krijgen we een rangschikking. Daarin staan alle punten die een speler heeft behaald. Wie geen punten haalde of niet meedeed aan een wedstrijd krijgt hiervoor nul punten. De rangschikking wordt opgemaakt volgens de twee beste scores. Dit kan ook één score zijn plus nul. Bijvoorbeeld: wie 10 en 8 punten haalde heeft een totaal van 18 punten. Wie slechts één wedstrijd meedeed en 22 punten haalde heeft een totaal van 22 punten (22 + 0) en zal hoger staan in de rangschikking dan de persoon met 18 punten. Na elke finale worden alle punten in de rangschikking gereset.
Na drie BFC wedstrijden gaan de beste 20 spelers naar de seizoensfinale.

De finales zien er als volgt uit:
De twintig eerste spelers van de rangschikking mogen deelnemen aan de finale. Zij worden opgesplitst in twee gelijke poules van met tien spelers. De oneven poule en de even poule. Deze twee poules spelen de eerste ronde apart. Iedere speler moet nu tegen elke andere speler van zijn poule één wedstrijd flipperen. Dus één persoon tegen één ander persoon op één kast. Wie wint krijgt één punt, wie verliest krijgt nul punten. Dus iedereen speelt negen wedstrijden en heeft negen maal één of nul punten gekregen. Op dit moment krijgt de top zes uit de rangschikking bonus punten. Dit als beloning omdat ze goed hebben gespeeld tijdens de BFC wedstrijden. Nummer één en twee uit de kwalificatie krijgen 1,5 bonuspunten, drie en vier krijgen 1 bonuspunt en vijf en zes krijgen 0,5 bonuspunt. Deze bonuspunten worden opgeteld bij de score na de eerste ronde. Bij ex aequo wordt er een shootout gespeeld. Zo krijgen we twee klassementen. Eén voor de oneven poule en één voor de even poule. De vier beste spelers van elke poule gaan door naar de halve finale.

De halve finale en finale zijn hetzelfde als bij een gewone BFC wedstrijd: De beste acht spelers van de eerste ronde gaan door naar de finalerondes. Hier worden de finalekasten op voorhand gekozen door de wedstrijdleiding. De samenstelling van de halve finale is als volgt: op flipper 1: even 4de, even 3de, oneven 2de en oneven 1ste. Op flipper 2: oneven 4de, oneven 3de, even 2de en even 1ste.

De twee spelers met de hoogste score per spel gaan door naar de finale, de twee spelers met de laagste score per spel gaan door naar de verliezers finale. Voor de finale is het deze volgorde: flipper2 2de, flipper1 2de, flipper2 1ste en flipper1 1ste. Bij de verliezersfinale is de volgorde zo: flipper2 4de, flipper1 4de, flipper2 3de en flipper1 3de.
Na de seizoensfinale worden er WPPR punten toegekend aan alle spelers die hebben meegespeeld tijdens het seizoen. http://www.ifpapinball.com
Spelers kunnen een schorsing oplopen bij wangedrag. Dit kan gaan over een schorsing van één of meerdere wedstrijden of een volledig jaar of voor altijd. De schorsing wordt beslist door het BFC-team na onderling overleg.

Als een eigenaar van een gameroom waar een BFC wedstrijd wordt gespeeld, de toegang weigert voor één of meerdere spelers, dan zal het BFC-team deze beslissing respecteren. De speler maakt geen aanspraak op een regeling wat betreft punten omdat hij hierdoor een wedstrijd gemist heeft.
De speler gaat akkoord met het wedstrijdreglement. De speler geeft toestemming aan de BFC om zijn/haar email-adres te gebruiken voor communicatie. Email-adressen worden niet doorgegeven aan derden. De speler gaat akkoord dat de BFC zijn naam en eventueel foto vertoont op de website en de BFC Instagram pagina.


Copyright BFC    2008-2019